2015-12-20 1428 浏览
系揾紧旺角有d咩好野食时,被呢到既腌蚝仔同腌海胆吸引左,而且见价钱都几便下,于是就过黎食,地点都几辟下,去到见排哂长龙,本身想放弃,但真系好想试下个腌蚝仔同腌海胆,最后排左成个钟先有位,排紧个阵店员都好好,有开暖炉俾我地等我地排紧个阵都唔会冻,到有位但要坐出面,但张枱又斜张櫈又好似就黎反咁,不过唔理咁多啦,叫左野食先腌海胆&腌蚝仔:呢两样咸得黎都仲食到阵鲜味,如果用粥应该几惹味,但个日无嗌粥,所以用饭送,咸左d锅烧肉:个皮炸得几酥脆同香,但肥膏太多,我地净系食d瘦肉,最后净低半碟肥膏,好似无食过野咁巨型脆香手打鱼皮:个名好劲但食落去不外如是,食落去个皮都系酥脆,鱼蛋都弹牙,但食落口其实都好普通小米饺:外皮烟un似云呑皮,内里有d鱼干碎同猪肉碎,味道唔错但可以咸番少少,侧边既酱无味的⋯⋯牛杂锅:上枱等佢滚5分钟就食得,起筷个阵好期待食牛腩,但摷晕成煲野得3粒牛腩碎!其余全部系牛柏叶同几条粉肠,好寡,而且成煲都几清淡下,无乜香料味,底仲有d萝卜,但因为几清淡既关系所以就算萝卜索哂d汤都无话特别好食颇失望的一餐,话哂都排左成个钟,又咁多人食,但真系十分普通,由其是排左咁耐更加觉得不值,亦无一

颇失望的一餐,话哂都排左成个钟,又咁多人食,但真系十分普通,由其是排左咁耐更加觉得不值,亦无一道菜令我觉得系特别难忘