2016-04-28
系附近开铺头, 每日都揾地方食lunch , 有d已经成日去成为饭堂。但新蒲岗太多好野食,一定要试哂佢! Openrice 见到好评就去下啦,2:00 几应该冇乜人。一行到门口外面已经听到个师奶把声, 好奇怪, 明明隔住咁厚玻璃都听到佢把声~😨一开门,度门好似坏左, 是「趟」门,一开就会好大声,系人都知你入左去,如果真系坏左, 点解唔整下佢? 😨入到去好似日本拉面店咁, 对墙坐, 得4,5 个位,我几欣赏佢地有自助加水同有杂志睇既。一去到去其实闻到好大阵好似黑椒定唔知咩的味, 普通抽风系统都做唔好 😨个收银/点菜系后生女, 好有礼貌,我仲以为入左文青店咖啡室~ 佢个微笑令我觉得个环境冇咁冷清。叫左个烟三文鱼意粉同 hazelnut latte , $41 算系咁啦, 叫左个意粉跟白汁,似罐头汤整,有烟肉碎系入面,汁太多, 好似浸住个意粉咁,如果少d, d意粉应该冇咁淋,意粉份量好细份,一个女仔食岩岩好, 男仔就未必够lu! 如果个意粉多返d芝士味 或者香草,就比较香口喇~ 烟三文鱼有筋,仲以为系虫,吓死~ 咖啡比较香, 平时行过hsbc经过都会闻到, 都几香, 不过堂食都用纸杯好似冇咁
叫左个烟三文鱼意粉同 hazelnut latte , $41 算系咁啦, 叫左个意粉跟白汁,似罐头汤整,有烟肉碎系入面,汁太多, 好似浸住个意粉咁,如果少d, d意粉应该冇咁淋,意粉份量好细份,一个女仔食岩岩好, 男仔就未必够lu! 如果个意粉多返d芝士味 或者香草,就比较香口喇~ 烟三文鱼有筋,仲以为系虫,吓死~ 咖啡比较香, 平时行过hsbc经过都会闻到, 都几香, 不过堂食都用纸杯好似冇咁环保!
最唔钟意系d职员食饭果阵讲野太大声喇! 仲讲d食客坏话! 因为间店唔大, 所以非常应声。 我深信我以后都唔会黎食野, 堂食一定唔会!