同朋友约咗呢边食饭冇惗到超大雨,就地铁站直接入商场拣咗间湖南菜😆门口等位嘅时候仲有菊花茶可以自己斟嚟喝🤩🫑鲍鱼辣椒炒肉湖南经典嘅辣椒炒肉,加入咗鲍鱼,细细粒咁,我真系未见过咁细粒既🤣肉片渗入咗辣椒嘅味道,唔可以拣辣度,不过唔会好辣,好送饭😋🥦大碗花菜每次必点嘅米饭杀手🤣菜花好入味,猪油炒出嚟嘅就系香😆呢个可以拣辣度哦😉🥘湖藕龙骨汤真系一大煲咁上嚟,有种去食农家菜嘅感觉🤣粉白色嘅汤撒上葱花睇似清淡,但系好香甜好饮😋汤料都喺晒下面,莲藕入口粉糯香甜,大大块嘅骨头带著小许筋肉😋🍺满杯维C橙没惗到巨大一杯!完全饮唔完🤣放耐咗冰块融化可能味道会淡d,不过我仲系觉得巨抵饮🤣另外嗌咗两碗饭,搭配著食真系好送饭,菜嘅份量都超多,不过选咗少油后面食到底仲系睇到有一层油,如果唔钟意太油嘅嘅记得勾选少油哦😯晚饭时间佢哋忙到飞起,不过面对服务情绪仲算ok,如果唔点嘢喝,每台配嘅茶都几好饮😉上餐𠮶个靓女都有笑容嘅😊不过感觉如果晚饭时间去最好都系先定位啦🤣

🫑鲍鱼辣椒炒肉

🥦大碗花菜