2014-08-06 1713 浏览
之前电话问我订唔订招牌菜杏汁猪肺汤同企鹅鸡,见有9个人食所以我订O左。前菜收钱无得唔要,黎O左D好暗淡无光O既鸭胸,我地叫佢转其他,转O左wsabi青瓜反而几Fresh 几开胃。唔系计茶位,要叫野饮,但我地见佢叫茶先有得REFILL,所以个个叫茶,$12一位。企鹅鸡 – 订个时无讲几钱,我都无问,之后入座先知$488。觉得有D贵,只鸡成只上,鸡头有D装饰,影下相都几得意。可以选择手撕或软件,我地要求手撕,分量都大,我地9个人先叫岩岩食得哂。鸡皮脆同唔肥,鸡肉有咬口,唔会太谂,相对我地去婚宴食O个款鸡好食,但未至于好食到值$488。白汁猪肺汤 - $388 呢个都值,够9个人饮,饮得出真材实料,见到有好多汤渣,杏汁味又唔会太浓,岩岩好。橙香骨 – 酸甜酸甜够开胃,同埋整得够淋。士多啤梨虾 – 装住虾个底好脆口,只虾其实无咩鲜味,不过个士多啤梨汁够入味。淑盐豆腐 – 同平时酒楼叫O个D差唔多,食得出岩岩整起够热。虾多士 – 呢个等O左好耐先上,但等得值,新鲜整起够香口,又唔会觉好油。
橙香骨 – 酸甜酸甜够开胃,同埋整得够淋。
淑盐豆腐
橙香骨
士多啤梨虾
企鹅鸡
虾多士
题外话/补充资料: 整体黎讲食物不过不失,如果人多想又唔想成日食酒楼想食下新菜式都可以一试,另外服务态度就好好值得一赞。
2014-08-02
橙香骨