2017-10-03 2119 浏览
第一次系晚饭,菜式选择少之又少,叫左龙虾面、南乳斋煲、蛏子同浓汤浸菜。本身钟意饮汤, 听经理推介要左个白花胶炖汤。到上菜,要价几百元的是龙虾壳面、南乳糖煲、橡皮蛏子,而所谓的原盅白花胶杞子炖汤变成清炖鸡汤。食两啖已明显中伏后,决定埋单,但唔舍得浪费又将全部食物打包回家「加工」。老实讲,真系自己煮好过⋯经理问食物如何?我照直讲,好在经理是个负责任嘅人,否则呢间嘢会执得更快。原因系我埋单行出门时经理追出嚟话同厨房沟通完,厨房话「唔记得」将海味汤「加落去」⋯说好的原盅炖汤呢?虽然我未至于愚到觉得半小时可以炖到花胶汤,但经理话补返份打包炖海味汤俾我返去自己沟, 我真系无言,真心笑左出嚟。仲要个盒有盖好,未去搭车已倒晒出嚟。第二次实在系谂住过左一排再试多次。今次饮茶。点心馊左、叫咩冇咩,有都要追3次先落order⋯唔好以为大家好忙,全部客加埋,都唔够员工多,不过人地个个都忙住行嚟行去,不停执碗柜啲碗。我听到经理叫伙计冲壶茶俾个客都叫到自己去冲⋯呢间嘢,食物唔得,餐具污糟又崩,啲亚姐又鬼咁有性格,如果下次我想俾人糟质或者会考虑一下
本身钟意饮汤, 听经理推介要左个白花胶炖汤。
第二次实在系谂住过左一排再试多次。今次饮茶。
点心馊左、叫咩冇咩,有都要追3次先落order⋯
我听到经理叫伙计冲壶茶俾个客都叫到自己去冲⋯
2017-10-03
$200 (早餐)