大围食店一大堆,集中晒喺市中心入面,但系冇乜边几间好食又坐得舒服,三五知己聚餐,无谓坐得咁辛苦,不如行多少少,距离火车站都系5分钟脚程,试吓猪手工房!有猪手、有pizza、有鸡煲、有酒饮、仲有小食!大围火车站A出口一条大路直达工厂区,唔使转弯末角。附近有咪表位泊车,不过星期日下昼去都full full 地,好彩咁啱有车走即刻摄入去🤣猪手工房喺2楼一出电梯转右就系大门口。里面装修有啲似酒吧嘅感觉,座位又多又阔落,亦都有梳化位。当日亦都有10多人的家庭在庆祝生日切蛋糕,睇嚟都几啱要来开party🍻🎉🎊🍾「香辣蒜片德国啤酒煮蚬」👍🏻推极之开胃嘅餐前小菜,微微地加上浓烈嘅德国啤酒甘甜味,应人人都抢着食👍🏻😋同埋啲蚬肉,好大只。「葡汁焗鸡扒饭」👍🏻推鸡扒好大块芝士都唔同你悭!😋鸡扒炸完再焗都唔会干,葡汁都好好味🤤炒饭底都好食。「麻辣鸡锅(半只)」小辣😋👍🏻推见到佢地menu全新辣子系列有鸡煲,唔辣不欢嘅我,我梗系试一试佢,不过鸡煲原来唔系打边炉,客人可以在落单时自己选择不同嘅配料,师傅就会喺厨房即时炮制。真系估你唔到佢哋嘅鸡煲真系几有水准,味道十足,鸡肉十分之入味,有啲后悔叫咗小辣🤤「热情果菠萝

「香辣蒜片德国啤酒煮蚬」👍🏻推

「葡汁焗鸡扒饭」👍🏻推

「麻辣鸡锅(半只)」小辣😋👍🏻推

「热情果菠萝0%啤酒」
因为要揸车唔可以饮酒,所以就叫咗呢一杯冇酒精嘅饮品。热情果同菠萝本身就好夹,0%嘅德国啤酒估唔到味道仲突出过普通啤酒,又够汽,真系好似饮紧真啤酒咁🍻!

「白桃乳酸梳打」
绝对系好饮到不得了,乳酸够多!冲埋剩低嘅梳打水都仲系咁好饮!

#食玩训 #吃喝玩乐 #猪手工房 #大围美食 #工厦餐厅 #猪手 #鸡煲 #麻辣鸡煲 #德国咸猪手 #啤酒
#食好西 #体重上升 #随处吃 #吃货 #饿底 #辛苦揾嚟志在食 #打卡 #香港人 #饮饮食食 #西餐
德国啤酒煮蚬
麻辣鸡煲