洋风咖喱汁点招牌厚切吉列猪扒,睇落系正正常常嘅茶餐厅餐,但系食𠮶阵时有啲惊艳到,首先系个米饭烟烟韧韧粒粒分明,食落都可以食到米饭嘅米香味,有啲似东北大米🍚,可能我对于饭嘅要求比较高,所以如果个饭嘅质量高嘅话呢我都会觉得呢个餐有加分点嘅,再讲吓个猪扒,炸嘅火候系够晒喉嘅,出面脆口,但系入边唔会变得干柴,呢个都要求到个师傅嘅水准会比较高,点埋佢哋个咖喱汁配得啱啱好,因为咖喱汁带少少甜口,猪扒咸香味中和到咖喱嘅甜味,呢个餐比较like,另外可以再加$10多一块蜜瓜,蜜瓜就中规中矩啦,同自己喺出边买嘅都差唔多,另外一个炭烧猪扒饭就比较唔同,炭烧猪扒有啲似生炸嘅猪扒,成旧连骨真系可以食得出个师傅炸猪扒嘅功力好高,出边炸得爽脆入边都可以保留到汁嘅风味,强烈推荐秘制葱油汁,真系净系呢度好易食得到咁好食嘅葱油汁,香葱味好浓,再加上个汁唔会太油,师傅先知原来呢个豉油系佢哋自己制嘅,并唔系喺出边求其可以买得到。
招牌厚切吉列猪扒饭配洋风咖哩汁
炭烧厚切猪扒饭配韩国餐蛋秘制葱油汁