2023-06-30 99 浏览
唔食得辣嘅小编,平时好少会拣川菜类型嘅中菜🫣 今日夜晚为咗庆祝贪得意试左一间湖南菜,点知好有惊喜㖞!😍呢间餐厅嘅设计充满中国传统特色,墙上面挂咗粤剧入边会见到嘅脸孔,又展示左中式煮食入边常用嘅辣椒同埋香料。餐厅有好舒服嘅卡位,亦都可以选择坐喺室外。餐厅环境亦都好干净整齐。职员好贴心,会主动帮我哋碗碟,亦都问我哋使唔使帮手切开猪仔骨。烤猪仔骨:猪仔骨烤得好香好脆,但系亦都保持住入边有肉汁,食到滴晒汁🤤食得岀猪仔骨有事先腌制好,所以非常入味。孜然山羊肉:孜然配羊肉已经系天下绝配👍🏻最正系加埋洋葱同埋其他香葱炒,收晒啲肉汁非常惹味,食到唔停口🤌🏻糖醋鱼片:经典嘅甜酸汁配上鱼片🐟 最钟意鱼片够滑,最正系健康得黎唔会似咕噜肉咁食多两旧就济常德大盘花菜: 一大盘椰菜花配上肉片同埋香菜,超级惹味😍碟菜本身应该系辣嘅,但因为唔食得辣就谂住问吓职员可唔可以走辣,职员好爽快咁帮我哋安排,值得一赞!唔食得辣嘅朋友亦都可以同职员讲👌🏻

烤猪仔骨

孜然山羊肉