2023-09-05
Royal Inn喺尖沙咀The One入面,出名装修华丽,打卡一流,最近仲新出咗日式绵绵冰添,就过嚟试下佢哋嘅晚餐平日晚餐都系睇返All Day Menu,就试咗意粉、牛扒同甜品意大利风干烟肉蕃茄意粉 $138- 摆盘精致,份量适中- 意粉汁有粒粒蕃茄肉- 意粉偏硬身,唔会腍啤啤- 烟肉足料,有咬口炭烧8oz安格斯裙柳牛扒 $298- 熟度order咗medium,出到嚟合适,唔会过熟- 切好上,大概有9-10大块- 牛扒上面已经洒咗海盐吊味,另外都附上牛扒汁- 肉质软嫩- 配酸忌廉焗薯,焗薯值得一赞,好少餐厅连配菜都咁认真,配以酸忌廉上,而且原个薯仔切咗好多薄片去焗,食落有酸忌廉薯片嘅感觉~绿茶绵绵刨冰 (green tea kakigori) $108另外有杂莓、蜜瓜口味,都好吸引- 好少餐厅有得order刨冰类甜品,今次试嘅绵绵刨冰有惊喜- 配料包括: 云尼拿雪糕、绿茶寒天、麻糬、红豆,特别系绿茶寒天淡淡茶香- 冰底应该系牛奶冰,本身跟一小杯浓缩绿茶汁上,自己淋上去,就可以自行调较浓度~- 份量都几大,适合3-4个朋友分享~
意大利风干烟肉蕃茄意粉 $138
- 摆盘精致,份量适中
- 意粉汁有粒粒蕃茄肉
- 意粉偏硬身,唔会腍啤啤
- 烟肉足料,有咬口
炭烧8oz安格斯裙柳牛扒 $298
- 熟度order咗medium,出到嚟合适,唔会过熟
- 切好上,大概有9-10大块
- 牛扒上面已经洒咗海盐吊味,另外都附上牛扒汁
- 肉质软嫩
另外有杂莓、蜜瓜口味,都好吸引
- 份量都几大,适合3-4个朋友分享~