餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
资讯:

2019-06-12 729 浏览
两口子的烧肉瘾又发作了,虽然去唔到日本食烧和牛,但都可以去牛角止下瘾先。今次我地简左极上和牛四种盛合($339),分别有西冷、肉眼、一口和牛同澳洲牛舌,每款都有4件,一次可以试到唔同部位。和牛终于上枱啦!油花分布得好靓好平均,牛肉嘅颜色亦都好鲜明。和牛肉质细嫩带点嚼劲,牛肉味香浓,入口时油香满溢,质素确实不错。我地另外仲叫左每次都必定要食嘅牛舌,牛舌切成薄薄的一片,烤好后肉味浓郁,口感带爽,非常好食。嚟牛角除左食美味嘅烧肉外,自己落手烤肉也是一种乐趣呢!之后当然要叫碗牛角饭嚟送烧肉食,饭面舖上满满的紫菜,加埋香葱同酱油,原来简单的食材只要配搭得宜,就能够令平平无奇的白饭味道即时提升。最后两只牛魔王食到好饱好满足咁离开。

嚟牛角除左食美味嘅烧肉外,自己落手烤肉也是一种乐趣呢!

最后两只牛魔王食到好饱好满足咁离开。