2015-07-06
其实系沙田揾嘢食都几难,虽然话呢度乜都有得食,但啲人多到呢.....钟意食肉嘅朋友都或者钟意食吉列嘢 (起码我自己系咁).今日想同大家讲吓沙田呢一间嘢,食吉列猪扒!其实讲起吉列猪,或者都会谂到CWB 世贸入面果间,但一谂到要排队排到2046 我谂都会却步。沙田呢一度因为开咗一阵子喇,同大家对吉列喜爱嘅程度都退咗啲,所以排队时间相对吓都可以接受。讲食物,嚟张相先。佢有好多只唔同等级嘅猪扒畀大家选择,咁小弟呢次拣咗最普通嘅猪嚟食。炸得唔错,唔会话太老啲肉dry 晒,仲好fresh ,仲有小小肥,入口如果可以一啖嘅话,口感真系好正!小弟系饭桶,佢冇限追加饭同沙律菜真系一定饱到飞起!服务,呢个就差小小,佢上菜速度唔快(即炸关系吧),但服务员都唔会劲主动地加茶或照顾你。要减一减分。
钟意食肉嘅朋友都或者钟意食吉列嘢 (起码我自己系咁).
今日想同大家讲吓沙田呢一间嘢,食吉列猪扒!
讲食物,嚟张相先。
吉列猪扒定食
小弟系饭桶,佢冇限追加饭同沙律菜真系一定饱到飞起!
题外话/补充资料:
总结︰其实唔需要理呢家兴啲咩,炸/吉列嘢相信香港人都喜爱。真系得闲可以嚟呢度整番餐。