2018-04-22 5839 浏览
之前去过尖沙咀新斗记饮茶,印象唔错,啲嘢食几好。今晚亲戚饭聚,都系食新斗记,但今次来到新斗记嘅总店,在佐敦。装修系我出乎意料咁靓㖞,旗舰店系唔同啲! !连餐具都好有特色。平时除咗去饮,都真系好少自己系出边食翅,今次算系一个新尝试。浓汤鸡煲翅店员首先系将材料呈上俾我哋睇一睇,又真系几够份量,见到啲翅又大块又厚,令人满心期待!咁多材料煲几碗汤出嚟,食落口感好黏,而且真系好香浓,充满着鸡肉嘅鲜味!又可以大大啖翅咁食落口,好爽。而且每一啖翅送入口,都有香浓嘅鸡汤伴着,味道好丰厚。新斗记嘅必点之选,就系佢哋个烧乳猪金牌即烧乳猪即烧系唔同啲,啲皮热热的上,而且超脆!啲肉又劲嫩,同脆脆的皮一齐食,好香口 ,好正的享受。蒜蓉粉丝蒸蛏子皇好正,啲蒜味蒸晒入去蛏子肉,好香。啫啫田鸡煲呢味我好钟意,啲田鸡肉都几滑,又够味,仲有好多块猪膶,几大煲,好似食极都食唔完咁。鱼汤高山菜连个菜都要忍唔住赞一赞佢,啲汤煮得个菜好林,几入味,所以每条菜都几鲜甜。总体来讲,今晚呢餐饭我哋好满意,无论食物质素,环境,同埋服务都一流,最正就系价钱都几公道,完全唔系属于贵嘅!而且约人食饭都系一个几好嘅选择,因为地点都好方便,近佐敦
之前去过尖沙咀新斗记饮茶,印象唔错,啲嘢食几好。

连餐具都好有特色。

浓汤鸡煲

新斗记嘅必点之选,就系佢哋个烧乳猪

金牌即烧乳猪

蒜蓉粉丝蒸蛏子皇

好正,啲蒜味蒸晒入去蛏子肉,好香。

啫啫田鸡煲

鱼汤高山菜

总体来讲,今晚呢餐饭我哋好满意,无论食物质素,环境,同埋服务都一流,最正就系价钱都几公道,完全唔系属于贵嘅!而且约人食饭都系一个几好嘅选择,因为地点都好方便,近佐敦地铁站。计划紧,来紧妈咪生日,都同佢嚟呢度食餐饭。
2018-03-01
  • 金牌即烧乳猪