2024-05-26 57 浏览
啱啱搬咗嚟启德除咗airside,附近屋苑仲有唔少餐厅,行过见到 la mensa grill & bar,于是同老婆入去试吓。半开放式餐厅,仲要系宠物友善餐厅,就算平日都唔少光顾。我哋今次就叫咗一个Starter同埋两个main course . Starter就叫咗佢哋新西兰青胎贝和蛤蜊桶。青口及蚬非常新鲜,富有海水嘅甜味酱汁方便用上蒜蓉辣椒干牛油柠檬及白酒煮成,柠檬嘅酸香配上咸鲜味蒜蓉牛油,非常惹味。main course 就选择了半份猪肋骨,另外叫咗印度菜式牛油鸡配薄饼。猪肋骨用上BBQ酱汁腌制而成,非常入味,配菜包括coleslaw及薯条。butter chicken 先把鸡肉烤制加上奶油及印度香料,配上薄饼令人一口接一口。最后我同老婆都食到非常饱,想食甜品都冇办法。

最后我同老婆都食到非常饱,想食甜品都冇办法。
  • baby  pork ribs