2023-09-29
一直bookmark咗呢间泰式Cafe,呢到主打新派泰式美食,每样食物嘅卖相都好吸睛,非常之适合打卡!再配合埋有一个充满住度假风情嘅悠闲环境,仲有埋露台座位,啱晒同闰蜜嚟打下卡倾下计,一齐享受休闲时光~打抛猪肉碎煎蛋饭💰HK$98肉碎份量十分之多,酱汁充满泰式香料嘅味道,辣度偏小辣,夹埋流心煎蛋一齐嚟捞饭,好惹味~任你泰串(3串任你串)💰HK$82小食就拣咗串烧,可以自己任选三款,我同朋友简咗猪颈肉串、泰式糯米猪肉肠、泰式牛肉丸串!酱汁方面可以简沙嗲汁或者海鲜酸辣汁,朋友想试吓特别嘢,所以就简咗海鲜酸辣汁,酸酸辣辣咁!猪颈肉同埋泰式牛丸都爽口弹牙!糯米猪肉肠表层嘅糯米皮烧到少少焦脆,而里面嘅猪肉个口感有啲似汉堡扒嘅感觉~芒果乳酪叠叠冰(2人份)💰HK$118系必叫用嚟打卡嘅甜品!外围用咗有芒果肉嘅乳酪冰砖组成,旁边仲另上咗椰汁,慢慢食落去就发现入边有绵绵冰同埋糯米饭,趁啲绵绵冰溶溶地𠮶阵捞埋糯米饭一齐食,口感更佳!炎炎夏日最适合食碗绵绵冰,系透心凉嘅感觉🤤泰式奶茶(冻)💰HK$44奶茶好有泰式风味,重炼奶味,饮落去非常之顺滑!佢旧冰入边有香叶,好特别~卖相满分🤩
打抛猪肉碎煎蛋饭💰HK$98
任你泰串(3串任你串)💰HK$82