2018-09-06
今日同朋友系旺角唱完k,正当谂紧食乜嘢晚餐好嘅时候,朋友就极力推介呢一间好烧式。朋友同时间分享左一个喺呢间餐厅订位嘅趣事,由于呢一间餐厅叫好烧式,而且订位嘅话,职员系会系当日打电话黎confirm Booking嘅。朋友:喂?职员:喂,x生,好烧式呀!朋友: 系?(心谂:乜料?骗案?)职员: 想confirm返你今晚系未订左3位架?朋友: 系呀!(心谂:噢。。。。)职员:今晚见!拜拜👋打出嚟可能冇咁好笑,但系朋友嘅演绎,真系听一次笑一次,谂一次笑一次。由于我地太肚饿,所以系咁叫,叫左好多野食,有牛油金菇啦、鸡翼啦、鸡泡鱼干啦、韮菜啦、茄子啦、鱿鱼啦、鸡肾啦等等等⋯虽然叫咗好多嘢食,但系佢系标榜即叫即烧,所以都系等左一阵。但系一上枱,一摆入口,就觉得完完全全10分值得喇!全部都好热辣辣,好惹味!例如鸡翼,完完全全烧到外脆内软,食完唔够喉,仲要encore! 仲有茄子,好大份,又系光到好入味,最后食到佢一「丝」不挂食完之后,我真系好满足,朋友真系无介绍错。食完之后一直念念不忘,好想带其他朋友再黎呢度,对佢地黎讲,呢个坚无好消息?
朋友:喂?
职员:喂,x生,好烧式呀!
朋友: 系?(心谂:乜料?骗案?)
职员: 想confirm返你今晚系未订左3位架?
朋友: 系呀!(心谂:噢。。。。)
职员:今晚见!拜拜👋
虽然叫咗好多嘢食,但系佢系标榜即叫即烧,所以都系等左一阵。