2009-07-05 113 浏览
熟食中心感觉很卫生清洁, 花多眼乱的小铺, 想在旁边睇清楚餐牌, 已不继有人过来拉客, 唔通真系竞争好大? 唯有睇下人地食紧咩, 发现有人食紧块炸得好靓既猪扒, 唔知系边档....... 见到东记招招牌, 记得openrice 见过, 谂住应该冇衰. 本来自己满口痱滋, 唔想再食热气野, 但系坐底发现面食冇乜𩠌选择, 炸猪扒同炸鸡翼睇来系必然之选, 见佢有剩𩠌炸猪扒炸鸡翼一盒$50就知系招牌货. 炸猪扒够份量外脆内厚肉, 肉汁保留不干身, 仲要系半肥瘦, 很少有. 在唔想食炸野既时候都俾佢吸引左.炸鸡翼同样出色, 基本上外皮味道同炸猪扒差唔多, 份量有4只.牛丸米线, 牛丸一般, 不够牛味不够弹牙. 菜肉云吞米线, 云吞都唔错, 皮够薄, 大少有点像鲜虾云吞. 香港应该很少地方可以用呢个价钱食到甘既炸猪扒质素!

牛丸米线, 牛丸一般, 不够牛味不够弹牙.

香港应该很少地方可以用呢个价钱食到甘既炸猪扒质素!
炸猪扒
炸鸡翼