2012-02-08 11 浏览
我是第一次写食评的, 这一次是团购, 以为都是一般啦. 点知喜出望外啰… 首先有一个好有礼貌的侍应问我要咩汤, 有龙虾汤及黑松露汤可以选择. 我同老公一人选择一款, 当个黑松露汤还未放上枱, 但佢的香味已被我吸入. 真系好好味, 其实二款汤都好好饮.而沙律就一般啦 !再送上每位2只的生蚝, 好新鲜仲好大只. 好好味 !!之后就任点串烧及鱼生. 因为串烧只系一般的食物, 无咩特别好食或推介. 我只觉得三文鱼头好脆, 唔腥好味, 其它串烧系无咩味的. 可以不吃亦无损失, 留肚食以下落黎的野仲好. 鱼生就非常新鲜. 单看它的卖相都唔只 $ 168 啦… 我觉得正呀, 我试晒八款, 每款都咁好味 !!之后就到主角出场”澳州雪花西冷”, 一咬就有好香牛本身的油出左黎, 只有牛香无雪味, 正 !!甜品系我的至爱 “焦糖炖蛋”, 又系要推介的比大家的.食到饱饱当然要饮番杯柠茶消下滞啦.

而沙律就一般啦 !

再送上每位2只的生蚝, 好新鲜仲好大只. 好好味 !!

甜品系我的至爱 “焦糖炖蛋”, 又系要推介的比大家的.

食到饱饱当然要饮番杯柠茶消下滞啦.

题外话/补充资料: 总括黎讲用团购价 $ 168- 可以食到以上的食物, 真系超晒值, 所以真系要写一写出黎比大家参考下架. 下次如果再有团购, 我一定要再买. 我唔知会唔会今日系团购卷第一日可以用的关系, 所以特别好味呢??
2012-02-07
庆祝纪念