2022-09-05 689 浏览
放假忽然间好想去食意粉,本来就想系市区揾1间食,点知路人甲就话带我去个新地方食㖞,咁好啦,3点钟,都唔知有冇得食🤣渣车去时,我话你带我去边呀?点解要过隧道既 (我冇谂过去咁远🤣)原来佢带我去大埔大尾笃附近既cafe食野🥰黎到个刻,就知道呢到系打卡胜地,门口岩岩有架电单车🛵泊左系到,影左几张相就入去,可能系平日关系、今日冇咩人☺️今日叫左咩:1. 肝菌蘑菇鸡肉意粉2. All Day Breakfast 3. 意大利芝士蛋糕4. 有机蓝莓南非国宝茶5. Tonic Coffee首先黎既系饮品,蓝莓茶既茶包好特别,睇返好似系澳门造既茶包,个到都有leaflet 介绍返,蓝莓味好香,我唔系热饮都feel到阵味好浓郁,个茶味🍵好好,酸酸地,唔错🥰Tonic Coffee,我试左1啖,好酸,唔识欣赏佢🤣但唔代表唔好饮😎我见路人甲饮得几关心😎黎食物喇,首先系肝菌蘑菇鸡肉意粉,黎到意粉已经有好多菌既味道,汁亦都好浓郁,影左2张相已经要开动😋汁唔算好咸,鸡肉嫩口,所以好快就清左碟😋All Day Breakfast ,每次食都会唔同配料,所以每次都会有期待,今次系有火箭菜、茄汁豆、烟三文鱼、肠、牛角包,

今日叫左咩:

1. 肝菌蘑菇鸡肉意粉
2. All Day Breakfast
3. 意大利芝士蛋糕
4. 有机蓝莓南非国宝茶
5. Tonic Coffee

All Day Breakfast ,每次食都会唔同配料,所以每次都会有期待,今次系有火箭菜、茄汁豆、烟三文鱼、肠、牛角包,蛋🥰今次冇烟肉,我👌,特别想讲牛角包,好松软同好酥,好好食👍火箭菜我都食晒(唔系个个都钟意食架😆)又清左碟😍

唔够喉,叫多左个意大利芝士蛋糕🍰个cream打得好滑,又劲冻,推介👍

总结:因为平日黎,所以冇咩人,老板重好窝心问我地d野好唔好食👍假期应该劲多人,因为朋友讲话Vespa既薄荷绿小队🛵会去,所以有兴趣都可以去睇下顺便食野😋
2022-08-30
  • 意大利芝士蛋糕