2023-07-08
我谂平时啲人黎食野都系食牛,食猪既应该唔多。今日就黎睇睇系咪都咁好食。入到坐见到座位旁边其实有酱料。包括沙律酱、蒜蓉酱,同烧汁。我就选择左餐牌上面嘅鲜嫩脆炸猪柳伴鳗鱼套餐。同时点咗黑松露薯条。套餐中包沙律同埋饭,仲有面豉汤,而且呢三样嘢仲可以无限添加。鳗鱼以竖起嘅方式摆喺猪柳旁边。旁边有个装芝麻碎嘅碗,当中要倒落烧汁,再磨烂啲芝麻。沙律系普通嘅椰菜丝,淋上芝麻酱,就系好味嘅椰菜沙律。小菜系腌咗嘅酸味白萝卜,食落去都几开胃。面豉汤其实偏咸,入面有适量嘅葱花同埋腐皮圈。鳗鱼其实炸到仲有少少鱼腥味。当中嘅炸粉好似落得比较厚。点上烧汁咁啱可以遮盖到鱼腥味。炸猪扒其实有黄芥末酱喺旁边。我就认为炸猪扒点上黄芥末酱系比烧汁更加好食。炸猪扒嘅肉质系好松软。炸粉唔算厚身,一咬落去啖啖都系肉。黑松露薯条其实当中嘅黑松露都几少、大部份都系盐嘅咸味。形状睇落去似系麦当劳嘅薯条,但其实比麦当劳嘅薯条更加松脆。薯条碟边有沙律酱跟住隔离仲有茄汁。其实餐厅可以比黑松露酱会更加好。唔似系黑松露薯条,反而似系普通嘅炸薯条。整体来讲,环境格调算系唔错,冇预约都唔需要等位。性价比唔算高,间唔中食返次都可以话系对自己嘅一个奖励
整体来讲,环境格调算系唔错,冇预约都唔需要等位。性价比唔算高,间唔中食返次都可以话系对自己嘅一个奖励。