2024-06-20
丫妹考完试即相约食餐劲嘅放松心情, 今晚就去咗新港城中心4期一间新开台式任食火锅店, 一共四款套餐价钱选择, 每个套餐可自选限时90分钟同埋120分钟, 自问食野食得慢, 决定拣每位贵廿蚊---120分钟嘅「澳洲200日纯谷饲牛吃到饱套餐」餐厅面积不大, 设小型自助区, 包括有酱料、蔬菜、丸类、汽水、茶饮...而大部份火锅食材, 例如肉类、海鲜类、台式小食、台式主食、卤水等熟食均以SCAN QR CODE落单。食物上台速度又快又齐。一共8款汤底选择, 一人一锅, 我地拣咗蕃客为主-凤梨蕃茄浓汤锅 同埋 QQ骨胶原-胶原猪骨锅, 汤底味道清清地, 唔会过于浓。 呢个套餐主打澳洲200日纯谷饲牛、澳洲黑安格斯封门柳, 另有牛舌、豚肉、鸡肉, 每款牛色泽新鲜嫩红, 当然纯谷饲牛嘅肉质相对嫩。另有一些肉类串, 例如二荆椒和牛串、烟肉鹌鹑蛋, 配搭几有特色。海鲜就有偏林嘅虾滑、墨鱼滑、带子、大蚬, 仲有经急冻过嘅濑尿虾, 啖啖肉。 除了火锅配料、台式食物, 前菜亦有惊喜, 就好似爽脆青椒辣鱼皮同埋藤椒虎皮鸡爪, 两款辣得黎开胃惹味。饮品方面, 除了雪柜中汽水、冰茶, 仲有数款即叫即冲嘅台式茶饮,
饮品方面, 除了雪柜中汽水、冰茶, 仲有数款即叫即冲嘅台式茶饮, 我饮咗百香果三重奏、黑糖珍珠牛乳同埋香水爆柠, 真系款款都好好饮, 平时去茶饮店单买都起码三十几蚊杯, 呢度无限任饮, 感觉好抵!!
最后仲有两种口味软雪糕任食, 真系大满足啊!!