2021-08-15 136 浏览
蟹点我地一家三口去食,知道星期日间间都爆满,呢度都唔例外,我地9点左右先埋位,知佢系C 类型餐厅,收12点,唔洗赶头赶命。叫左3样嘢食,两杯饮品。唔知系咪星期日关系,出品好参差。1。豉椒炒蛏子(4只 ) $168 味道方面处合格,但吊诡之处系有5个蛏子壳垫底,但蛏子用就得三只。2。泰式无骨海南鸡半只 $108 半只鸡系正常味嘅,用芥兰垫底,个汁都算几好。3。上汤澳洲焗龙虾伊面底 $438 今晚戏肉黎!老实讲写呢个食评都系因为呢碟𩠌。以澳洲龙虾黎讲,价钱可以话系抵食,但除咗抵食要有好多因素加埋,先至叫做性价比高。呢碟系后加既,当时大约9:30左右,见到后面老细或者餐馆负责人已经准备紧宵夜,大约四五碟咁上晒,可能导致碟龙虾超过半小时以上都未上到。到了上菜时,卖相都唔错既,但当用筷子夹落去时,个伊面好似糊仔咁,又碎又淋。不过都算,就当个伊面系配菜,同时个龙虾系Over cooked 得几紧要,好鞋同冇味道。但之后发生最大最大既问题,太座竟然系个伊面度,食到香口胶 ! 我当时立即揾后面果三个负责人或老板,佢地望一眼就话肯定唔会系,我立刻用双手的手指公及食指揸住,再分开比佢地睇,佢话
蟹点

叫左3样嘢食,两杯饮品。唔知系咪星期日关系,出品好参差。
1。豉椒炒蛏子(4只 ) $168

2。泰式无骨海南鸡半只 $108
半只鸡系正常味嘅,用芥兰垫底,个汁都算几好。

3。上汤澳洲焗龙虾伊面底 $438
今晚戏肉黎!老实讲写呢个食评都系因为呢碟𩠌。以澳洲龙虾黎讲,价钱可以话系抵食,但除咗抵食要有好多因素加埋,先至叫做性价比高。呢碟系后加既,当时大约9:30左右,见到后面老细或者餐馆负责人已经准备紧宵夜,大约四五碟咁上晒,可能导致碟龙虾超过半小时以上都未上到。到了上菜时,卖相都唔错既,但当用筷子夹落去时,个伊面好似糊仔咁,又碎又淋。不过都算,就当个伊面系配菜,同时个龙虾系Over cooked 得几紧要,好鞋同冇味道。但之后发生最大最大既问题,太座竟然系个伊面度,食到香口胶 ! 我当时立即揾后面果三个负责人或老板,佢地望一眼就话肯定唔会系,我立刻用双手的手指公及食指揸住,再分开比佢地睇,佢话系龙虾既精子黎。
我立即话OK ,明白。即时将所有野包起,联络左食环署处理,同验清楚。 希望有机会update 一下有机会睇到呢个食评既人。