话说今日行旺角,听闻呢间嘅螺蛳粉几正宗,之前几次行过都见有人排队,今日冇人就谂住试下啦。嗌咗碗螺蛳粉加炸蛋同埋额外加多份臭豆腐,整得都几快,around五分钟碗螺蛳粉就上到。第一啖食完就觉得一般,本身有自己喺屋企煮开螺蛳粉,味道比起自己煮争啲😅。 对臭豆腐好期待,但上到来完全同expect唔同,面头得几条酸荀😅😅。总体嘢食嘅表现唔算特别差,一般,但用餐体验就麻麻🥲。入到间舖第一感觉就系好挤迫,covid过左咁耐,仲用隔板嘅餐厅少之又少,但间舖系冇乜人嘅情况下,仲用隔板隔开啲枱,令本身已经细嘅铺头显得更加挤迫。入到去,一眼望过去cashier个女staff劲西面,对面枱入来一对父女,个阿爸要人手落单,女staff无声无气咁讲可以扫code order。就算要人手落单,你行过去帮手order都唔系咩天大事😅😅😅。返得工仲要西口西面😅😅😅。埋单得cash同支付宝微信两个大陆payment,劲唔方便。俾cash,total $85,俾$100佢找,之后见到自己有五蚊散纸,结果同我讲唔收五毫,而个收银机入面劲多五毫。我问点解,个女staff却话啲五毫全部系喺地下执隔,真心笑咗,讲大话都讲个人会信
埋单得cash同支付宝微信两个大陆payment,劲唔方便。俾cash,total $85,俾$100佢找,之后见到自己有五蚊散纸,结果同我讲唔收五毫,而个收银机入面劲多五毫。我问点解,个女staff却话啲五毫全部系喺地下执隔,真心笑咗,讲大话都讲个人会信嘅先得㗎😂😂😂,唔知仲以为你间舖嘅地下盛产五毫🤭🤭🤭。
用餐体验差,服务差,环境都….🫢🫢🫢
2023-07-09