味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
同朋友成日都去,以前去开尖沙咀店都已经好钟意,宜家开咗旺角店仲方便。 今次同屋企人包房食饭,人多就可以样样头盘都叫啲,一齐试下,自己最钟意黑松露焗蚝,一客有3只,够哂juicy。汤底一个拣咗沙嗲汤同豆乳海鲜汤做鸳鸯汤底,另一个就系麻辣同芫茜汤。沙嗲汤够香浓,豆乳汤清清地渌海鲜就啱哂,麻辣汤入面啲鸭血好好味,仲可以追加任食。食材方面,海鲜拼盘劲新鲜,只鲍鱼上枱时都仲郁紧架,手打丸弹牙有口感就系我另一最爱。其他嘢食都好平均,连任食𠮶啲都好得,新加嘅墨鱼肠望落好丑样,但原来又几好味。欣赏佢地久唔久又转少少款式。等我哋食开嘅客人都有新鲜感。服务态度又good good, 加上无限时,可以轻轻松松咁食,难怪一到weekend就要早好多预订。

2023-10-29