2024-01-21
我喺这家市值嘅食堂,试咗佢哋嘅黑椒牛肉炒薯角,牛肉入口顿时感受到肉质鲜嫩嘅口感,满嘴牛肉嘅甜味与黑椒粒嘅微辣,称得上是个平衡嘅组合🥩。而且,啲黑椒颗颗分明,每一啖都能嚼出新鲜嘅香气,的确系家常美食中的小确幸。但系,炒得滋滋嘶嘶嘅薯角,油花有少少多,要系炸得少啲油就更加好味!至于佢哋嘅人参炖鸡汤,就真系一个满满暖意嘅惊喜😊。汤底清透,饮落去感觉身体都舒服啲。嘅炖料,由虫草花到鸡肉再到人参,每样都加得恰到好处,饮得出材料嘅新鲜同心思。唔得唔提,个浓茶就有啲多余,跟完呢个清新嘅汤,我都唔系好想再饮什么嘢咁浓嘅茶嘅🍵。再讲吓烧鸭濑加热奶茶,烧鸭味美肉香,㶶得满满碗,冇得输。虽然濑粉略感林林,但汤头清甜,加个平常喝得𠮶款香滑奶茶,真系别有一番风味。总括嚟讲,若你想揾个熟悉又平实嘅下午饭局,呢度绝对系个唔错嘅选择。食物平民化,味道家常,虽然有起有跌,但整体嚟讲都算得上系抵食同温暖人心嘅选择。