哗!今日试左间泰国菜的店,呢度嘅泰式冬荫功汤河,劲爆味蕾!汤头鲜香得嚟又有满满嘅椰子香,饮一口,辣中带香,真系令人爱不释口。D河粉滑溜溜,而且有合适嘅嚼劲,汤底同原只大头虾喺味道上嘅配合,简直就系绝配啊!泰式牛肉汤河都唔错搞!呃,唔好意思,吃得太入神,用语忍唔住粗鲁咗啲。但系真系好味啊!牛肉嫩滑,而且超级入味,添上清爽嘅芽菜,口感层次分明,不得了!至于小食,我就试咗泰式炸虾饼兼串烧。炸虾饼脆脆哋,内里却弹牙有嚼头,而串烧更系香喷喷,每一啖都有花生酱嘅点缀,真系会令你一试难忘。最后,嘅芒果椰汁冰哇,无话可说,简直系完美收官!灼热天气下,呢碗满满嘅椰香加埋芒果嘅甜,清新解暑,款款系心头好!依家想起都仲想再食一碗咁滞!推推推!🌟🌟🌟