2023-02-19
我哋今晚㨂嘅系尊贵海鲜套餐 $419/人全程由店员主理,我哋净系负责食( *¯ ꒳¯*)店员先放日本米+粟米、芋头落最底𠮶层,等一阵啲海鲜嘅汁就会滴落去啲粥度,一定劲鲜甜!店员话老板每日都会亲选最新鲜海鲜,今日我哋有幸食到嘅系:✿一夜干-自带海水嘅微咸味道,完全唔使沾酱都好够味!✿日本赤虾-好大只,啲肉好爽呀!✿台湾九孔鲍-鲍鱼劲淋身,一啲都唔韧,肉质口感极好!✿韩国釜山珍珠蚝-超劲爆鲜甜!又滑!一嘢就可以shu 入口,劲嫩滑呀!✿大西洋野生青口-青口都好正呀~全部食材都劲新鲜,好味到不得了!✿纽西兰刀贝蚌-食落去好似大粒嘅蚬肉咁,但就更饱满,入面更Juicy。✿澳洲青年龙虾-不得了,只要用叉拮住尾部嘅肉,就可以好轻松咁成条龙虾肉抽起,重点系肉质口感非常好,仲好多膏添!!劲甜劲弹牙!✿膏蟹-唔系讲笑真系超级无敌多蟹膏!劲甜~劲正!劲新鲜!!店员见到我唔识剥蟹钳同食蟹脚,仲主动走埋嚟劲仔细咁教我,我成世人第一次清埋全部蟹脚,终于识食蟹😆😆✿新鲜炸鱼皮-劲脆,炸到冇乜油,超级香!✿一边食住炸鱼皮,一边食最底层嘅粥,好正,好清!煲粥熬咗咁耐真系好绵滑,仲要吸晒上面啲海鲜汁,加埋炸鱼皮一齐品尝
我哋今晚㨂嘅系尊贵海鲜套餐 $419/人
全程由店员主理,
我哋净系负责食( *¯ ꒳¯*)
店员话老板每日都会亲选最新鲜海鲜,
今日我哋有幸食到嘅系:
✿一夜干-自带海水嘅微咸味道,完全唔使沾酱都好够味!
✿日本赤虾-好大只,啲肉好爽呀!
✿台湾九孔鲍-鲍鱼劲淋身,一啲都唔韧,肉质口感极好!
✿韩国釜山珍珠蚝-超劲爆鲜甜!又滑!
一嘢就可以shu 入口,劲嫩滑呀!
✿新鲜炸鱼皮-劲脆,炸到冇乜油,超级香!
✿一边食住炸鱼皮,一边食最底层嘅粥,好正,好清!
煲粥熬咗咁耐真系好绵滑,仲要吸晒上面啲海鲜汁,加埋炸鱼皮一齐品尝,成餐好完满!
✿原来仲有甜品,而且系系椰汁炖雪燕!啲雪燕落得好重手,一饮落去即刻觉得好滋润呀~~~