2024-10-21
事不过三,唔写衰你其实已经好俾面你。今日我真系要话俾所有人知你哋舖头系点样做嘢:呢间云桂香我堂食都已经好多次起码有40次。由2020年食到2024年,差唔多断断续续帮衬咗四年,基本上初头嚟食冇乜问题,人好正常,食物好正常。唔敢讲好好食,但入得我口。近呢两年唔知系咪厨房转左人,10次帮衬有7次都嚟错,错嘅内容包括:比错𩠌,比漏𩠌,叫咗走配菜佢冇走到,比错嘢饮,最离谱一次发生喺上个月(2024年9月),嗌米线佢俾咗米粉我,你觉得做厨房系咪MDGLFG?我帮衬咗咁多次,唔敢讲系一个VIP,真系粗略统计10次帮衬有7次都赖嘢,我都知楼面同收银受咗我好多气,因为我次次都系同楼面同收银开刀,我永远唔知厨房系乜嘢人。有一次厨师走出嚟,哈哈笑话睇唔到张单,完全唔知自己做错。你比咁嘅服务质素我,你转头return碗嘢入返厨房,整走啲配菜,加返个𩠌,换返个面底,做多咗功夫,有咩谓呢?好坦白讲,收银𠮶个都认得我,都知道我入亲嚟都赖嘢。你啲指令都做唔到上传下达。好多时坦白讲公道讲楼面𠮶个系入啱单佢冇做错,只不过系厨房人员对客人点选的菜式有著独具慧眼的理解。最后一句,事不过三,冰封三尺非一日之寒。我已经容忍咗好
最后一句,事不过三,冰封三尺非一日之寒。我已经容忍咗好多次,叫你return碗嘢好多次,俾咗好多次机会你哋,都仲系咁。隔咗两个月我今日先够胆走嚟再次堂食。你都系出错嘢,你唔好怪我喺度公审你。