2008-07-28
状元的面食非常多元化, 有米线, 担担面, 捞檬/汤檬, 喇沙, 沙钉玻璃Q粉及新出既磨菇蕃茄玻璃Q粉系列等, 而小食都好多款!我最爱他们的喇沙, 小食及特饮, 所以星期六放工同老公专登过一淌湾仔! 因为书展的关系人多挤迫, 铺头竟要等位, 真系第一次! 好彩只是稍候片刻, Menu多了小吃, 但就没有了好味的蒜泥白肉, 有点可惜, 我地叫了2碗状元喇沙, 椒麻牛脷, 四川一字排, 利宾纳百果点子冻饮及绿茶jelly冰! 食过湾仔的"虾面店", 但我地真系唔多钟意, 反而"状元"系我地心中系喇沙No.1 !! 他们的味道十足星加玻的一样, 但就是欠缺半只蛋, 如果加上半只蛋就系100%正宗既星加玻喇沙味道! 椒麻牛脷真系好四川, 食了就麻! 而四川一字排却是酸甜的, 非常入味! d特饮更系good啦! 所以专登去食个Lunch都系值得的!!!!!!!