2019-04-04 467 浏览
细个成日跟屋企人食大排档,大个左以前食开既大排档已经执哂!一直听闻旺角呢间楼上大排档好高质,上过去几次都超多人就放弃左。今日要去旺角买野于是就上黎碰下运气!唔知系咪因为星期一呢!竟然唔驶等位可以直入,仲可以任坐!真系太惊讶!太高兴既关系两个人叫左4个𩠌~😂😂首先蚝饼上先,蚝饼系我最爱食既大排档食品~😍以前系屋企楼下有间潮州菜馆,D蚝饼超好食,之后去过好多度食都食唔番果种风味!而呢度整既蚝饼可以同我回忆中既蚝饼媲美!炸到外层酥脆内里充满蚝仔兼蛋香,唔会好似D劣质蚝饼咁得D粉浆!点埋呢个辣椒酱真系好完美!😋😋第二道菜-椒盐鲜鱿,如果蚝饼系我最爱,咁佢就系我第二最爱~虽然好热气但我就最钟意佢趁佢热辣辣脆卜卜时食~呢度出品既椒盐鲜鱿都做到呢两点~炸浆脆卜卜仲有好多炸蒜系面,附有喼汁中和油腻感!鲜鱿唔un好容易咬开~系高质既!第三道菜-沙爹肥牛粉丝煲,沙爹味香浓而唔过咸,肥牛冇雪味,同粉丝一齐索哂D汁,即刻要叫两个饭黎捞一捞~!最后蕃茄金银蛋肉崧浸白菜仔,为呢餐既邪恶感稍微降低一点点~蕃茄酸酸甜甜平衡番呢餐既热气感!白菜仔冇渣亦系新鲜之选!✨又食到好饱喇今餐!!其实我地得两个人但份量多得滞最后要
煎蚝饼

点蚝饼既辣椒酱

椒盐鲜鱿

沙嗲肥牛粉丝煲

蕃茄金银蛋肉崧浸白菜仔

又食到好饱喇今餐!!其实我地得两个人但份量多得滞最后要打包拎走~~😆

煎蚝饼
椒盐鲜鱿