2023-02-13 2012 浏览
已经系第二次食,忍唔住要赞! 虽然我都系食得两个钟,系有少少赶嘅。首先讲下个鸡煲,比生鸡你自己炒🫣唔会太老又好快熟, 比个计时器教埋你点炒,个鸡煲酱好香,唔会太油👍🏻今次叫小辣,有啲料到🫣加上我唔太食得辣。个鸡煲仼食完,跟住上海鲜,起得都几快!海鲜就唔系仼食,不过份量好足,按人头比👍🏻咁多样入面最钟意鲍鱼同圣子,佢哋好简单净系落蒜蓉调味都好够,值得一赞嘅系 海鲜洗得好干净!!!🥰好多餐厅为左要大份d 同埋贪快,通常唔会整走内脏,呢度一个内脏都冇,鲍鱼都系大大只🤤配埋乌冬粉丝真系搞唔掂😂开始饱了😂再黎先上个药膳鸡汤,系用乌鸡,红枣,虫草花,龙眼肉同杞子猪肉去煲🥰好甜,啱晒咁虚嘅我!饮完两碗,正式进入打边炉,配料最令我惊喜嘅系有馅嘅猪肉丸同贡丸🫢同埋仼食嘅牛肉系超高质😍佢仲要用韩国面,好正!!!

佢仲要用韩国面,好正!!!