2022-12-14
餐厅座位好阔落,不单止坐得好舒服,原来仲有好多打卡位,装修、摆设都好有复古怀旧风格,由外到内都睇得出好有心思,舖头内仲有两大个好有特色既霓虹灯,临近圣诞,仲加左少许圣诞装饰樱花虾麻酱秋葵 $68前菜摆盘好有心机,一小碟满碟都洒满樱花虾,意想不到麻酱搭配秋葵,味道几match, 感觉好清新,另外,秋葵好爽口好新鲜👍口水鸡 $88辣道唔系好进取,所以唔系好食辣既人都食到,少麻少辣,辣味好香,鸡肉肉质嫩滑,整体唔会油腻。小笼包 $50一笼有4件,食上海菜必食🫶🏻,皮簿馅靓, 咬第一啖,超多汤汁爆出嚟,所以一定要用匙羹盛住,唔系就流走哂啲精华~~~白肉翠红霞 $198个名好靓,味道都好掂😝,主要由蛋白、大虾、露笋、蟹籽炒制而成,蛋白入口好嫩、大虾好鲜好爽口,配合埋露笋、蟹籽,口感丰富好fresh。极品蜜汁金华火腿 $180由类似刈包既包、青瓜、金华火腿、脆豆皮组成,蜜汁另上,口感好有层次,由软到脆再到清爽,金华火腿唔会好咸,沾上蜜汁,味道咸甜咸甜咁,几有趣,个人觉得呢款最有特色,必试!水煮鱼片 $188冻冰冰紧系食下辣野暖暖身,order左水煮鱼,卖相红卜卜好吸引,鱼片完完全全吸收汤汁既精华,
冻冰冰紧系食下辣野暖暖身,order左水煮鱼,卖相红卜卜好吸引,鱼片完完全全吸收汤汁既精华, 而且肉质好滑,又麻又辣,好过瘾,除左鱼片外,仲有扁薯粉、豆芽、土豆片、木耳等等配料,好丰富😚😚
一分钱一分货,桃胶、蟹粉份量好足料,餐厅仲好窝心,有个小蜡烛系底座,暖住成个锅,等你可以慢慢食,食落好浓郁既蟹味,咬落又啖啖桃胶,😋😋😋推荐推荐!
鲜肉锅贴🥟 $40
有5只大大只,金黄色边既脆底,见到都流哂口水🤤🤤,皮簿、热辣辣咬落肉质都几饱满多汁。
高力芒果奶黄 (4件) $60
食上海菜点可以唔嗌呢样,平时外面食开高力豆沙,今次第一次食呢款味,好特别。热辣辣咁上枱,口感松软,甜度适中,餐厅好贴心咁另上糖霜,中意食甜啲既朋友仔,可以自行沾啲糖霜,整体味道唔错几新颖,可以 encore!
另外仲嗌左野饮😋😋,每杯饮品名字好得意😎:温文爷爷、潮爆公公、娇滴滴侄女、善良姨婆、当中个人觉得最出色既系娇滴滴侄女,淡淡茉莉味加上啖啖芒果肉,果肉甜而不腻,唔错🤤🤤,下次再帮衬过🫶🏻🫶🏻🫶🏻。