2023-08-16
围炉取暖 (旺角).店名好draw attention配合埋店舖露营风格装修,长枱露营櫈。同朋友坐住露营櫈围住gas炉,越食越觉得自己露营中🤣个感觉好得意。.冬阴功卜卜蚬汤底 $208同想像中嘅卜卜蚬锅好大出入🤣想像中💭系会见到一大底蚬平铺,食完再加汤打边炉。😯实情系一大锅冬阴功让面有为数不少嘅蚬。冬阴功汤底唔会太浓,但渌食材又会好够味,唔洗再点豉油。🤔所以都觉得呢个汤底唔错。.手切牛肉拼盘(细) $398种类比想像中多,摆盘亦都好靓,🤩有牛腱、黄喉、牛颈脊、肥牛、牛肉粒同牛舌等等。质素都好平均各有千秋。自己就一向偏心牛颈脊同牛舌。😋但黄喉同牛腱好有惊喜。.桂花蚌珊瑚蚌双拼 $138两者都爽口,桂花蚌比珊瑚蚌更鲜甜。切得比较细碎,😳如果可以大片同完整啲会更好。.三拼滑 (鲜牛滑、墨鱼滑,鲜虾滑) $148当中墨鱼滑最好食,🤓弹牙得嚟当中有墨鱼粒粒,有咬口而且好香墨鱼味🦑。我觉得净系食墨鱼滑都够。.娃娃菜 $36菜就一定要有。😉份量好多,性价比唔错。
冬阴功卜卜蚬汤底 $208
手切牛肉拼盘(细) $398
桂花蚌珊瑚蚌双拼 $138
三拼滑 (鲜牛滑、墨鱼滑,鲜虾滑) $148
娃娃菜 $36
菜就一定要有。😉份量好多,性价比唔错。