餐厅: 家傳滬曉
资讯:

2009-10-01 138 浏览
国庆日, 试下呢个上海菜先..... 香露醉鸡 : 香露混合花雕嘅清香, 鸡嫩味道! 陈醋肴肉 : 平时d 上海菜馆唔系用陈醋既, 呢度用咗陈醋又几好味㖞. 不愧为厨师推介! 正 ! 上海粗炒 : 唔太干, 唔多油, 多椰菜, 好味. 锅贴 : 唔多油, 皮薄, 不过味道麻麻. 苋菜蛏子泡饭 : 清淡嘅苋茶配蛏子几新鲜嘅配搭, 唔错! 高力豆沙 : 糖粉分开上, 豆沙清香, OK ! (好搅笑, 我哋落单时, 侍应问我哋要一客4件定6件, 我哋4个人好自然叫4件啦! 转头侍应又话今日只可以order1客6件, 真系令人莫名其妙 ????)呢度d 铁观音好清香, 不过个茶杯同个茶壶嘅比例就怪d, 因为斟多2杯茶就要等侍应再加水lu.而茶位每位$5.
国庆日, 试下呢个上海菜先.....
香露醉鸡 : 香露混合花雕嘅清香, 鸡嫩味道!
上海粗炒 : 唔太干, 唔多油, 多椰菜, 好味.
锅贴 : 唔多油, 皮薄, 不过味道麻麻.

苋菜蛏子泡饭 : 清淡嘅苋茶配蛏子几新鲜嘅配搭, 唔错!
而茶位每位$5.

香露醉鸡
陈醋肴肉