2023-08-04 528 浏览
今晚即兴约朋友去围方食晚饭(4大人1小朋友)7点左右去到商场,眼见9成餐厅门口都排满人我地最后等咗家上海7点20分拎飞,差门多8点45分先入到座环境坐得舒服唔逼,服务质素一般,上菜速度算快前菜份量比较小,主菜还好入座后店员先开茶比我地,我发现竟然系用茶包点解唔系用茶叶冲茶焗极啲茶都淡淡的我地入到去已经好快拣野食同落单,可惜都有两样野卖晒(围方限定嘅南乳鸡翼,萝卜丝酥饼)女儿红醉鸡酒味几浓,肉质都滑铁板灌汤生煎包脆底,但入面嘅汤汁唔够多金牌小笼包正正常常,冇乜特别红烧牛肉面面质几烟韧,牛肉小小柴围方店限定:石锅蟹粉河虾仁年糕粒有惊喜,蟹粉味道好浓郁,虾仁几多仲有明显蟹肉丝,上到枱记住尽快捞下佢,唔系好快痴底,佢个酱浓厚到可以捞饭食流沙奶黄千层酥因为冇晒萝卜丝酥饼而叫的,皮唔厚,个馅真系做到流沙效果,咸咸香香另外叫咗蜜汁脆鳝,食落好似送酒小食,佢用蜜汁包住炸脆咗嘅鳝鱼皮,然后落醋捞黎食,酸酸甜甜招牌十景扬州炒饭,普通嘅一碟炒饭,味道亦好淡,所以要捞埋个蟹粉酱黎食豆沙锅饼,普通
今晚即兴约朋友去围方食晚饭(4大人1小朋友)
7点左右去到商场,眼见9成餐厅门口都排满人
我地最后等咗家上海
7点20分拎飞,差门多8点45分先入到座
环境坐得舒服唔逼,服务质素一般,上菜速度算快
前菜份量比较小,主菜还好
入座后店员先开茶比我地,我发现竟然系用茶包
点解唔系用茶叶冲茶
焗极啲茶都淡淡的

酒味几浓,肉质都滑

铁板灌汤生煎包

铁板灌汤生煎包
脆底,但入面嘅汤汁唔够多

金牌小笼包

金牌小笼包
正正常常,冇乜特别

红烧牛肉面

红烧牛肉面
面质几烟韧,牛肉小小柴

石锅蟹粉河虾仁年糕粒

围方店限定:石锅蟹粉河虾仁年糕粒