2022-09-25
鸡煲队友又开始出击啦!佢哋话试咗间好正嘅带我去食下,尖沙咀海防道楼上店位置好方便,今次就系俾佢嘅全新首创「酥皮麻辣芝士鸡煲」所吸引。麻辣鸡煲配上邪恶芝士,再加上香脆酥皮,睇见都已经垂涎三尺。如果唔食鸡煲,头盘还有其他选择,3款烤鱼~清香椰青香茅,麻辣及藤椒就香辣惹味,任君选择。人和月装修怀旧有特色,自家熬煮汤底,高质靓牛、时令海鲜,最近天气开始凉,食完鸡煲火锅暖笠笠,大满足呢!晚市精选牛肉吃到饱 A $298酥皮麻辣芝士鸡煲先食鸡煲,二人份量都已经好大煲,口味可以自由选择我哋要咗小辣小麻,酥皮特别有feel,很有特色好巨型,酥皮金黄松脆 ,店员细心帮手切开酥皮捞埋一齐,吸收麻辣芝士汁精华,邪恶沾满芝士好惹味。招牌麻辣鸡煲再加上自家创作酥皮,麻辣度啱晒香港人口味,咸甜有劲嘅自家秘制酱汁,刺激惹味得嚟又好好食。用上不同的红椒辣椒增加香味,见到很多香料甘草,还有紫洋葱蒜头,味道十分好!酱汁浓郁稠身,务求使每件鸡件都吸满麻辣味道,惹味而且肉质细滑鲜甜,香气扑鼻,麻香十足,辣度好开胃,慢慢食完就可以打边炉啊。药膳养生牛奶锅酥皮麻辣芝士鸡煲之后,再换上特色汤底打边炉,睇餐牌多款汤底之中我哋拣咗好吸
麻辣鸡煲配上邪恶芝士,再加上香脆酥皮,睇见都已经垂涎三尺。
晚市精选牛肉吃到饱 A $298
酥皮麻辣芝士鸡煲
药膳养生牛奶锅
酥皮麻辣芝士鸡煲之后,再换上特色汤底打边炉,睇餐牌多款汤底之中我哋拣咗好吸引的药膳养生牛奶锅,香浓幼滑,滋养美人们啱吃。
严选美国高级牛肉(一客)
十分吸引的靓牛肉,精美拼盘形式上枱,严选美国牛下肩、严选美国牛板腱、特级美国牛胸爽、精选美国牛舌心、高级美国雪花肥牛⋯⋯
我哋都钟意食牛,打边炉必食靓牛拼盘,坊间少见嘅牛胸爽特别受欢迎,系爽脆清甜之选,美国牛下肩就啱晒钟意多油脂香嘅朋友呀!整体牛肉味十分香浓,有牛味又滑又香。
任点食物方面,时令海鲜也有的,嫩滑脘鱼片、鲜打家乡鱼滑、鲜打蟹子虾滑、海虾。鲩鱼片爽口嫩滑,海虾甘香十分弹牙,虾滑配上蟹子好鲜味。海鲜新鲜充满鲜味,木耳饺、粟米饺、台式鸭血鲜甜爽口。
饮品方面,自家制滋润蜂蜜菊花露、洛神花茶、玄米茶、冷泡茶感觉清新解腻。罐装汽水或纸包饮品任饮。
食鸡煲之余仲可以到自助区取小食、
熟食,蔬菜及丸类,火锅配料,选择多元化,有诚意。
自助甜品好有诚意,自由搭配新鲜生果、豆腐花、杂锦芋圆、仙草,好台式feel,还有多款雪糕,十分好吃。