2014-07-07 2785 浏览
团购真系好方便!又可以试好多平时无食过嘅餐厅!因为肥髀生日!佢最钟意食日本菜,全家人一齐食饭!买一个四人餐同一个二人餐!个餐包嘅食物好丰富!饮品仲要任饮!而且包清酒!去之前打电话问清楚无切饼费!所以买埋雪榚上去切!去到安排个大卡位!可以坐晒所有人!侍应都好详细解释套餐内嘅选择!亦好细心!见侄子细即刻比份儿童餐具!小食:味醂鱼干(2份)--烟韧!唔重鱼味!但又无乜味醂味!点沙律酱!烧鳕鱼干(2份)--好似鱼味薯片!焗到干身!唔点酱都好味!枝豆--正常蟹籽沙律--喜欢呢种沙律,唔会太多沙律酱!仲食到蔬菜本身嘅味道!新鲜爽脆!蕃茄沙律--冻蕃茄新鲜!下面嘅沙律菜就一般!因为有红椰菜!刺身:海胆、吞拿鱼、三文鱼、帆立贝、甜虾,因为两个套餐嘅份量一齐上!所以视觉上觉得好多!我每样都有试!好新鲜!唔会有冰!头盘:炒和牛--呢个真系好食!牛味重!外面熟里面多汁!干香蒜一齐食!好味!串烧:粟米、冬菇、茄子、鸡翼,即烧!上碟仲系热辣辣!尤其个鸡翼!外脆内软又多汁!茄子用日式甜酱油烧好洒上木鱼丝!好味!主菜:海鲜纸火锅肥牛纸火锅呢两个锅!牛肉好味好多!可能因为牛肉配埋啲配料同汤底夹啲!海鲜味道比汤底嘅甜味

小食:
烧鳕鱼干(2份)--好似鱼味薯片!焗到干身!唔点酱都好味!
枝豆--正常

蕃茄沙律--冻蕃茄新鲜!下面嘅沙律菜就一般!因为有红椰菜!

主菜:
海鲜纸火锅
肥牛纸火锅
呢两个锅!牛肉好味好多!可能因为牛肉配埋啲配料同汤底夹啲!海鲜味道比汤底嘅甜味盖过了!乌冬都算烟韧!

甜品: 日本雪榚,今日只有豆腐味!无绿茶同芝麻!失望!虽然豆腐味都唔差!不过唔系我喜欢嘅味道!

任饮:日本清酒/汽水,清酒个容器好得意!可以冰镇住啲酒而唔会沟淡!不过味道唔算易入口!所以无再添

整晚都食得好开心!侍应服务殷勤!但唔会觉得骚扰!卡位自成一角!唔会骚扰到人!厕所在店外后楼梯!干净!

最后要比$150服务费!团购价食到咁嘅质素!正!
牛肉纸火锅
串烧拼盘