平时绝少团购餐饮 因为不论食物and/or服务质素 九成系伏但今次破例 只因比佢俄罗斯菜吸引到点知真系伏 :/早于两星期前book位 非常顺利book到两位七点半准时去到 安排坐一少边既角落头唔知佢餐厅系咩设计 要隔开一少边出黎好难先有人黎比餐牌亦等好耐先有人黎落order顺带一讲 传闻中的老细真系好有性格好有霸气明明系我地前面帮人落紧单 我地瞄准佢落完单即刻(大声)叫佢 佢可以完全无反应照走所以做老细要有霸气先得 XD扯远了餐汤好快上- 青罗宋汤:好多葱,酸酸地,适合重口味人士- 乌克兰鱼汤:好似罗宋汤,好多鱼肉食,d鱼肉好无食就见人见智啦,我觉得有d鞋,但汤就几好味冷头盘.. 等到2046先有食得俄罗斯流行慢食主义吗 (真心问)- 三文鱼子酱+乌克兰西红柿酿芝士+红菜头鱼柳沙律:三文鱼子酱系三个中比较好食,其实系鱼子加沙律酱再用pancake皮包住,感觉似食中菜生律卷,ok的。西红柿(蕃茄)真系乌克兰来的吗XD 呢个芝士好滞,食左少少无食。可能我食唔惯红菜头,感觉麻麻,同埋鱼柳有d腥- 三文鱼子酱+俄国杂锦沙律+比目鱼冷盘:俄国沙律不过不失,同出面街无分别,保守叫法。比目鱼腥到食左
但今次破例 只因比佢俄罗斯菜吸引到
扯远了
餐汤好快上
青罗宋汤
乌克兰鱼汤
- 青罗宋汤:好多葱,酸酸地,适合重口味人士
冷头盘.. 等到2046先有食得
俄罗斯流行慢食主义吗 (真心问)
- 三文鱼子酱+俄国杂锦沙律+比目鱼冷盘:俄国沙律不过不失,同出面街无分别,保守叫法。比目鱼腥到食左啖就停口,同埋好咸。
食头盘到中段主菜就上了
左: 猪柳 右: 牛脷
- 芝士焗牛脷:炆得好林,正,又切到细细粒方便食,汁捞side dish薯蓉非常美味,不愧为招牌。
- 乌克兰土豆烧猪柳:用石锅上,食到最后仍然热出烟,我觉得几好,土豆同佢d汁(汤?)都唔错,系几旧猪柳要玩俄罗斯轮盘咁一两旧林,一两旧un (我食个旧un, today is not my day)
甜品.. 2046再等到七百年后终于上
雪糕新地:无特别,保守之选
乌克兰苹果批:上面系海绵蛋糕加士多啤梨汁,下面系一两片肉桂味苹果。唔叫难食但你绝对唔会想再食。又 原来乌克兰既苹果批系咁样的 @O@!!
最后埋单要比原价的加一服务费 每人40蚊
问心 佢地有咩服务 真系唔知 水又无 叫极举极手又无人黎 餐饭坐左两个钟
可能团购同正价食 两个会唔同什至极端质素
但头一次食衰左 好难会比第二次机会你的。
用餐优惠
团购