Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

好耐冇同女朋友拍拖,今晚要庆祝疫情好转,已经连续好多日单位数!土瓜湾朋友介绍左佢地的饭堂比我地,甘即管试下。疫情下,餐厅只可以提供50%的位数,呢间Nonsense 岩岩好一半位置full 晒的,仲有4-5个人系门口等位。我地本身叫左好多野食,加上呢度的食物份量真系好多,所以我地最后系食唔晒要Take away带走,最开心见佢地系用Paper Box for take away 好环保,呢点要赞呀!1) 陶罐料理椰汁咖哩鸡店长话呢个系土耳奇的菜式,一路有火系下面烧住,Curry汁好入味,唔算spicy, 配埋烤饼捞埋Curry汁食,烤饼一份唔够喉,我太大食啦,extra 再叫多一份,真为好罪恶因为一滴汁都冇剩! 肥死!2) 黑毛猪肋肉日式煲仔饭日式煲仔饭真系未听过,店长介绍做法原来系预先加左sauce入去同米一齐用明火煲熟,哗!好creative!! 难怪甘入味啦 ! 呢个煲仔饭竟然有饭焦添!3)烧澳洲和牛封门柳 $258 价钱食到呢个质素的和牛,食完您会觉得胜价比系高的。店长话呢个烧澳洲和牛封门柳, 系佢地的招牌菜,镇店之宝!顺带一提,呢间Nonsense 对抗疫不遗余力,位与位之间

1) 陶罐料理椰汁咖哩鸡

陶罐料理椰汁咖哩鸡

2) 黑毛猪肋肉日式煲仔饭

黑毛猪肋肉日式煲仔饭

3)烧澳洲和牛封门柳

烧澳洲和牛封门柳

顺带一提,呢间Nonsense 对抗疫不遗余力,位与位之间安装屏风,疫情下真系食得好安落呀!

陶罐料理椰汁咖哩鸡
黑毛猪肋肉日式煲仔饭