2021-10-24
🍽𝗦𝗼𝗳𝗶 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲𝚂𝚘𝚏𝚒 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎设计风格走呢个禅修暗黑风,食物以轻食为主,入到去空间感十足,坐位都系拍喺墙边,𝙲𝚊𝚏𝚎播住静修嘅音乐,食客可以自己慢慢沉淀。但由于坐位拍墙嘅关系,食嘢嘅时候条腰要扭住食,所以食完之后条腰都几攰吓(我事后伤及旧患😂)除此以外,食物、咖啡同埋环境都十分满意❤️▫️▪️🌱自家制青酱椰菜花窝夫($𝟿𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐:𝟿.𝟻/𝟷𝟶)呢个好好食!虽然有浓浓嘅芝士,不过由于系椰菜花嘅关系,感觉罪恶感少咗好多🤣窝夫外脆内烟韧,配埋青酱椰菜花颗粒,口感十足!大推呢个❤️▪️古味酱花生辣鸡柳窝夫配莎莎酱($𝟷𝟶𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)相比椰菜花𠮶款,呢个窝夫嘅风格大不同~微辣令窝夫更加惹味!窝夫做得同样出色,花生酱鸡柳呢个配搭唔常见,但食落超夹,有种台湾风味,而且馅料好丰富!不过要我拣我都系钟意椰菜花𠮶款多啲😆▪𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 ($𝟼𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)整体做得唔错几平均,𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎顺滑,湿润而食到几出𝚁𝚞𝚖味,但未至于系我食过觉得会好想回头再食,不过嚟到绝对可以一试~▪️☕️𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 ($𝟺𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)𝙽𝚞
▫️
自家制青酱椰菜花窝夫
古味酱花生辣鸡柳窝夫配莎莎酱
Tiramisu
Tiramisu
𝙽𝚞𝚝𝚝𝚢 𝚋𝚊𝚜𝚎,整体唔错~
▪𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ($𝟻𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
朋友𝚘𝚛𝚍𝚎𝚛嘅𝚑𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎,我试饮咗啖,印象中焙茶味道都几浓,微甜。
下次经过应该会再战个椰菜花窝夫😚