2024-03-26 139 浏览
在元朗小巷中、竟然找到一间以自然风格装修作主题的87 Coffee,餐厅内的装修风格非常悠闲舒服,也提供多了款精致,以西式为主嘅美食同饮品。我和老公试咗佢哋嘅黑松露鲜什菌鸡肉忌廉扁意粉、香煎西班牙猪梅头(配菠萝)、苹果柠檬玫瑰果茶、冻黑咖啡同埋提拉米苏牛角窝夫配雪糕,水准也十分好☺️☺️首先讲下佢哋嘅黑松露鲜什菌鸡肉忌廉扁意粉,个忌廉酱汁非常浓郁,令人流连忘返。扁意粉煮得刚刚好,弹牙有嚼劲,鲜什菌同鸡肉亦都煮得恰到好处。最特别嘅系佢哋加咗黑松露,带出一种浓郁嘅香气,令味道更加丰富。整体而言,呢道意粉非常出色,绝对系值得一试。接著话埋香煎西班牙猪梅头,佢哋将猪梅头煎得外脆内嫩,肉质鲜嫩多汁,每一口都带有微妙嘅炭烧香气。梅头上面嘅菠萝片提供咗一啲酸甜嘅烧炭风味,同猪肉非常搭配。整体而言,呢道西班牙猪梅头系一道令人垂涎三尺嘅美食。饮品方面,午餐set是附送热茶或黑咖啡(冻饮加5元),但如配特饮,是可以把特饮原本价钱减8元享用! 我点了苹果柠檬玫瑰果茶,呢个系一个非常清新嘅选择。茶饮入面有著新鲜苹果同柠檬嘅香气,加埋微微嘅玫瑰花味,味道非常和谐。如果你钟意清新果香,呢杯果茶绝对值得一试。而冻黑咖啡

黑松露鲜什菌鸡肉忌廉扁意粉

香煎西班牙猪梅头(配菠萝)

苹果柠檬玫瑰果茶

而冻黑咖啡则系一个适合咖啡爱好者嘅选择,浓郁嘅咖啡味道同埋清凉嘅冰块碰撞出一种独特嘅口感。
冰黑咖啡

提拉米苏牛角窝夫配雪糕

最后,提拉米苏牛角窝夫配雪糕绝对系给甜品爱好者嘅天堂。窝夫烤得金黄松软,充满著牛角窝夫嘅香气,配上香滑嘅提拉米苏酱同埋云妮拿雪糕,绝对系一个绝配。每一口都彷佛带你进入一个甜蜜嘅梦境。真的那时我老公都看见我吃这个甜品时的幸福感😍😍

这餐厅虽然位置不是很明显,但整体呈现出高品质同独特嘅味道。餐厅环境舒适,服务质素亦好,员工友善有礼。餐厅嘅价格稍微高少少,但系对于食物嘅质素同味道嚟讲,绝对系物有所值。如果你想要一个放松嘅用餐体验,87 Coffee绝对系一个值得考虑嘅选择。

黑松露鲜什菌鸡肉忌廉扁意粉
香煎西班牙猪梅头(配菠萝)
苹果柠檬玫瑰果茶
冰黑咖啡