每天上班都会经过这里,本以为小小的店,没有什么,每想到是一间文青cafe!入面嘅装修简单但好温馨,多得窗外嘅自然光,整个气氛靓靓哋,仲有种懒洋洋嘅感觉呢。我点咗碟鸡肉菠菜蕃茄炖意大利饭,信我,真系非常之正😋!鸡肉嘅口感唔系𠮶啲干巴巴,反而好juicy,同埋啖啖都入味。意大利饭嘅每一粒米饱吸咗蕃茄既酸甜味,完美地平衡埋鸡肉嘅鲜味,爽!再点咗手工巴斯克柠香芝士蛋糕,哇,真系令人惊喜架!一啖落去,芝士嘅香浓同柠檬嘅清新完美融合,仲有𠮶啲焦香嘅边,嚟咗个完美嘅结局。🍰当然,少不了饮件嘢,系冲绳黑糖玫瑰鲜奶嘅咖啡🌹。这款咖啡饮落去香甜唔腻口,微微嘅黑糖加上淡淡嘅玫瑰香,简直系享受!整体嚟讲,这次嘅食蕾之旅真系令我好满意。如果你喺新蒲岗附近溜达,真心推介你嚟试下。喺这度,你绝对可以享受到一次完美嘅味蕾旅行!👍🏻