2023-09-21
在港都食到台湾地道风味的台湾菜🥺💖.❤︎ 鲁肉饭 $35 ❤︎阿元的鲁肉饭是我在香港吃过最好吃的鲁肉饭🥹已经食左好多年!🤣鲁肉肥瘦均匀!肥既入口即溶 瘦既都比较淋身啲肉好入味 酱汁都浓而不腻🥺💕.❤︎ 蚵仔煎 $40 ❤︎外边炸得香脆 而中间系比较Mochi Mochi的口感!酱汁好夹好好味🥹💓.❤︎ 炸甜不辣拼盘 $34 ❤︎有两种口味 上面有少少椒盐非常惹味🔥口感烟烟韧韧 比较有咬口!.❤︎ 炸花枝丸 $37 ❤︎一共五粒大大粒(食了一粒先记得影相🥹比较重花枝味!同啲港式墨鱼丸扮花枝丸完全不同!表面脆脆地内里弹牙 好香口😋.📍 阿元来了 (鸿图道) (观塘)观塘鸿图道28号地下后座...♡ ••┈┈┈┈┈┈┈┈•• ♡#香港 #美食 #香港美食 #打卡 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #food #foodblogger #foodstagram #阿元来了 #阿元来了观塘 #观塘美食 #观塘好去处 #香港台湾菜 #香港台湾美食
在港都食到台湾地道风味的台湾菜🥺💖
❤︎ 鲁肉饭 $35 ❤︎
阿元的鲁肉饭是我在香港吃过最好吃的鲁肉饭🥹
已经食左好多年!🤣
鲁肉肥瘦均匀!肥既入口即溶 瘦既都比较淋身
啲肉好入味 酱汁都浓而不腻🥺💕
❤︎ 蚵仔煎 $40 ❤︎
外边炸得香脆 而中间系比较Mochi Mochi的口感!
酱汁好夹好好味🥹💓
❤︎ 炸甜不辣拼盘 $34 ❤︎
有两种口味 上面有少少椒盐非常惹味🔥
口感烟烟韧韧 比较有咬口!
❤︎ 炸花枝丸 $37 ❤︎
一共五粒大大粒(食了一粒先记得影相🥹
比较重花枝味!同啲港式墨鱼丸扮花枝丸完全不同!
表面脆脆地内里弹牙 好香口😋
📍 阿元来了 (鸿图道) (观塘)
观塘鸿图道28号地下后座
♡ ••┈┈┈┈┈┈┈┈•• ♡