2020-04-06
星期四晚揾个朋友吹吓水, 行到宝琳𠮶边见到有一间好特别嘅Coffee shop,系将军澳区比较少有。咁啱我个朋友系好钟意饮咖啡。我哋见到佢夜晚嘅set dinner 都好吸引。但系就系唔想食意粉饭类,所以试咗佢哋嘅小食,分量比我想像中大,我哋两个女仔当正餐食都够。我哋叫咗一个白酒煮蚬同埋我最钟意食嘅炸鱼柳, 写明系深海鱼柳嚟㗎🐠,另外就叫咗两杯饮品。先来左一个白汁煮蚬,非常之鲜甜份量应该有18至20只到。大细适中,调味恰宜。好想饮埋啲汁佢😂另外鱼柳到啦,见到系有一定厚度,肉质juicy,炸浆开得非常之恰当,松脆得来系有啲口感,唔系𠮶啲成口粉。饮品方面,我哋叫左一杯Cappuccino咖啡 and 好少见嘅海盐朱古力。两杯师傅都好有心机画上唔同嘅拉花。特别系海盐朱古力,非常之惊喜呀,上面系画左一个似系孙悟空嘅图案非常之有趣,打卡一流,而味道非常特别,海盐中和左个朱古力嘅甜,口感好舒服。成为一餐饭嘅完美ending。到左收银旁边俾钱,留意到原来佢哋攞过奖仲要系第一名拉花,唔怪得拉花咁靓啦。多谢师傅嘅用心,希望去逆境当中你哋加油💪🏻。
咁啱我个朋友系好钟意饮咖啡。
饮品方面,我哋叫左一杯Cappuccino咖啡 and 好少见嘅海盐朱古力。两杯师傅都好有心机画上唔同嘅拉花。特别系海盐朱古力,非常之惊喜呀,上面系画左一个似系孙悟空嘅图案非常之有趣,打卡一流,而味道非常特别,海盐中和左个朱古力嘅甜,口感好舒服。成为一餐饭嘅完美ending。 到左收银旁边俾钱,留意到原来佢哋攞过奖仲要系第一名拉花,唔怪得拉花咁靓啦。
多谢师傅嘅用心,希望去逆境当中你哋加油💪🏻。