由于黎紧个星期去旅行,所以去东涌买番个喼。当然,去Shopping前要补充体力,而我每次黎到东涌都会去Sheraton的湾景荟Chill一Chill! 今次就拣左充满地中海风情的Cabana Breeze。环境方面无论室外或室内都无得输,室外就有类似帐篷的包厢,而室内四周都色彩艳丽。至于食物方面除左地中海菜外,都有西式食物,例如扒类、意粉同埋Pizza,而今次就叫左呢度出名的烧春鸡同埋海鲜Pizza,再加一杯特饮 Exotic Breeze!首先烧春鸡上枱后已经香喷喷,鸡皮烧得岩岩好,带少少焦香,而鸡肉够Juicy。最特别反而系加上香草面包糠,另外鸡肉加左成条Rosemary焗,所以成只鸡都充满香料味。而配菜系烤薯仔同紫薯,沾上鸡汁都好惹味。之后就系海鲜Pizza,呢度的Pizza 除左系手工Pizza,即叫即整外,仲有提供专用石窑炉烤焗Pizza,所以个薄饼皮特别香脆! 而Pizza面的海鲜同芝士好似唔使钱咁,铺满成块Pizza,配上惹味的番茄酱,加上份量大,最后食唔晒要拎走番屋企焗番黎食!无论环境同食物质素都唔错,另外仲人狗共融,大家如果用Weekend Chill可以考虑呢度,带

无论环境同食物质素都唔错,另外仲人狗共融,大家如果用Weekend Chill可以考虑呢度,带埋毛孩享受周末时光!
2023-02-18
  • 烧春鸡