每次经过苏豪区都见到呢间蓝白小屋风既餐厅好吸引💙今日终于有机会坐低试吓🤪 里面好多地中海风航海嘅摆设🪝感觉好Chill好似去左希腊Santorini旅行咁呀😍 希腊菜嘅口味我都比较少食🤔 但系有特色得来我又觉得几啱口味🩵整体嚟讲好有度假感好正呀🏖️⭐️ Saginaki Cheese 🧀地中海菜嚟讲芝士都系好常见嘅食材⚓️ 主要用咗羊奶芝士沾上面粉同蛋浆去炸🔥羊奶芝士嘅香气好独特🐏 炸过之后外酥内软好有特色🧡⭐️ Grilled Squid 🦑炭烤过嘅墨鱼用料新鲜肉质有口感🌊带上一点焦香 配上酸豆茄子蓉同埋蕃茄🍆 调味清爽特别钟意酸豆带嚟嘅酸度🫛整体好开胃⭐️ Grilled Souvlaki 🌯Pita包配上烤肉系好经典嘅希腊主食👍🏻今次拣咗猪肉烤嘅程度啱啱好🥩 值得一赞嘅系Tzatziki Sauce中和咗肉味嘅浓郁🥒⭐️ Baklava 🌰本身以为你哋酥皮会好甜好腻🥧但系真系好有惊喜🥴 配上蜜糖甜度点到为止🍯加上肉桂同埋开心果嘅香气🥜好有异国既风情⭐️ Berries Smoothie 🍓Smoothie特别加了希腊乳酪🥛唔会太甜但系入口好Smooth🍼 杂莓既味道好天然 🍇
Saginaki Cheese
⭐️ Saginaki Cheese 🧀