上次去布吉食o野果时经过已经想o黎试o下好耐,估唔到质素都有番咁上下boo~头盘我o地点o左《生牛肉片》、《烤酿迷你墨鱼》同埋是日餐汤《菠菜忌廉汤》。生牛肉同埋个汤都系普通o者,个汤咸o左o的。酿墨鱼仔就几好喇~ 份量唔多,做头盘o岩o岩好。主菜要o左《香煎鲈鱼配鲜虾什菜》而我就拣o左《特式秘制根苏拿芝士阔球面》。两碟都好味!鲈鱼入味、唔油,鲜虾够哂鲜甜。好正!不过芝士阔球面就好漏。但其实可选tomato sauce变成茄汁阔球面,相信会冇咁漏(味道则..唔知会冇咁好味呢?!)阔球面其实系佢o地Home-made o既potato dumplings~ 细细粒、烟烟‘un’‘un’、口感实在(亦颇heavy);个芝士sauce又有creamy得o黎又有d核桃碎o向度。总之就又香又滑又特别啦~ 一粒粒咁食,就系咁就清碟…….(我对佢简直又爱又恨呀!)咁鬼饱,本来都想放弃唔食甜品。但眼见头先o的o野几好食,甜品都应该唔差o挂?!于是就叫o左个《意大利芝士朱古力蛋糕》(Ricotta Cheese Chocolate Cake)。哗!难食到丫~ 件cake虽然几冰凉,但冇芝士味;朱古力够胆死
咁鬼饱,本来都想放弃唔食甜品。但眼见头先o的o野几好食,甜品都应该唔差o挂?!于是就叫o左个《意大利芝士朱古力蛋糕》(Ricotta Cheese Chocolate Cake)。哗!难食到丫~ 件cake虽然几冰凉,但冇芝士味;朱古力够胆死系人o地放o系雪糕上面果o的Chocolates Chips Toppings;蛋糕则是冇味o既牛油海棉蛋糕…估唔到会衰收尾…真系当堂乜mood都冇哂.. 于是就争扎o左好耐叫唔叫番件Tiramisu补数。虽然冇人支持我..但我依然企硬~ 好彩….都好好味o乍!件cake都几大件,面头果d朱古力粉簿薄一层o岩o岩好,Ladies Finger(唔系海棉蛋糕) 咖啡酒味香、又唔会太湿~ 最后我差唔多食哂成件呀!(今晚仲唔肥死我??? >.<)
呢餐2枝水、加一连Tips 都系$720 ~ Okay㖞!