2024-01-29 955 浏览
平时食韩国餐,唔系韩烧,就韩式料理或者炸鸡~难得今日朋友带我去食正宗韩国鸡汤火锅!🥰🥰👍🏻一去到见到个门面同装潢,就知道够晒地道~入去坐低,听到隔离两台都系讲韩文,就更加肯定冇嚟错地方啦!😁🥰👍🏻正宗嘅舖头,就真系可可以净系食正宗鸡汤锅!佢分辣锅同唔辣锅~朋友喉咙痛,所以就拣咗唔辣嘅细锅,佢有好多top dishes可以拣,但系我哋又想试下其他side dishes,所以就冇要~不过佢个锅入面嘅料都好丰富!除咗鸡之外,仲有好多大葱、薯仔同年糕。佢个汤真系好清甜!🤩😋我好肯定系冇味精,而且绝对唔会油淋淋,所以我就算平时唔食鸡皮,今日食埋鸡皮都完全冇罪恶感!!😚🤭🤗我地叫咗两个小食:煎饺子🥟同紫菜粉丝卷~两个馅料都系以粉丝为主,而且都煎得好好食~不过我个人比较喜爱紫菜卷,因为有紫菜嘅香味!!每碟仲配埋椰菜沙律,感觉上冇咁热气~我地试咗两款韩国罐装饮品:菠萝汁🍍同蜜桃汁🍑,感觉都唔会太甜~店员服务非常殷勤,除咗讲解每项用具之外,亦好细心,态度亲切!难怪食到一半已经座无虚席!🥰👍🏻

2024-01-29