餐厅: John Choy Cafe. 2015
资讯:

2023-01-21 814 浏览
一间位于土瓜湾地道有人情味既咖啡店早上9点天气清凉,最岩叹份早餐再去番工店内有40款咖啡豆供选择,丰俭由人( ´ ▽ ` )ノ-公司三文治 $40虽然面包烘过,但唔算好脆炒蛋好厚身,配埋午餐肉火腿芝士配料丰富-五香肉丁鸭胸芝士肠黑蒜一丁 $55出前一丁配肉丁真系最佳选择(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鸭胸好大件咸香味浓煎到啱啱好-10.耶加雪菲(最后冇收到钱)因为我钟意饮冻咖啡,但原来咖啡豆选择嘅咖啡得热饮我自己误会咗以为加$13要左杯抹茶奶泡冻咖啡然后再选择咖啡豆种类,最后得到两杯咖啡同老板讲返要一杯冻咖啡,最后老板知我唔识得叫就送咗呢杯热啡比我,其后仲问我好唔好饮( ´ ▽ ` )ノ讲番杯咖啡先~~重果香,入口清新,唔会有烟草/焦味醇厚度中等冇酸味,再加入抹茶奶泡多左甘甜味令我对热啡有少少改观(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-加味冻奶泡咖啡(抹茶)$13咖啡味比较淡,抹茶味出整体好饮

一间位于土瓜湾地道有人情味既咖啡店
早上9点天气清凉,最岩叹份早餐再去番工
店内有40款咖啡豆供选择,丰俭由人( ´ ▽ ` )ノ

-公司三文治 $40
虽然面包烘过,但唔算好脆
炒蛋好厚身,配埋午餐肉火腿芝士配料丰富

-五香肉丁鸭胸芝士肠黑蒜一丁 $55
出前一丁配肉丁真系最佳选择(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鸭胸好大件咸香味浓煎到啱啱好

-10.耶加雪菲(最后冇收到钱)
因为我钟意饮冻咖啡,但原来咖啡豆选择嘅咖啡得热饮
我自己误会咗以为加$13要左杯抹茶奶泡冻咖啡
然后再选择咖啡豆种类,最后得到两杯咖啡
同老板讲返要一杯冻咖啡,最后老板知我唔识得叫
就送咗呢杯热啡比我,其后仲问我好唔好饮( ´ ▽ ` )ノ
讲番杯咖啡先~~
重果香,入口清新,唔会有烟草/焦味
醇厚度中等冇酸味,再加入抹茶奶泡多左甘甜味
令我对热啡有少少改观(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

-加味冻奶泡咖啡(抹茶)$13
咖啡味比较淡,抹茶味出整体好饮