2023-05-24
今晚同老公啤啤佢❣️我哋唔想谂食乜,就直接叫咗个二人餐再加每人一杯嘢饮❣️我哋坐咗喺个户外位𠮶度🙃虽然有啲热❤️🔥但更加似喺泰国食紧嘢嘅感觉🤣二人餐入边我哋拣咗马拉盏炒通菜❤️新鲜嘅通菜再加泰式马拉盏酱炒🫡味道香辣可口👍🏻好啱送饭🫢椒盐魔鬼鱼🤤鱼肉鲜嫩👍🏻外皮酥脆🥹搭埋椒盐嘅香气🤤啖啖都回味无穷❣️最紧要系啲鱼骨全部都系软骨👍🏻对于唔钟意喽骨嘅我嚟讲系非常之加分🤣泰式猪髀仔🐖猪肉经过特殊嘅调味所以肉质鲜嫩多汁🤤同时酥脆嘅外皮同香辣的酱汁非常之夹❣️最后一个菜就系泰式生菜包🤤生菜包裹著香气四溢嘅泰式肉馅🤤搭配上酸甜可口的沾酱🤤非常适合炎炎夏日嘅天气🤣至于饮品方面,老公拣咗一杯水蜜桃啤酒❣️啤酒上面啲泡泡全部都系由沙冰打成❣️啖啖都透心凉🤣我就拣咗椰青🤣店家好贴心俾咗一只匙羹我去刮啲椰肉食👍🏻
我就拣咗椰青🤣店家好贴心俾咗一只匙羹我去刮啲椰肉食👍🏻