2021-10-12
醒目同事发现左凑凑火锅原来有lunch set,一于去试试!餐厅位于家乐坊地库,占地好大,座位宽阔,枱与枱之间相隔嘅距离都唔少,装横新派,而且感觉非常干净,系疫情下嘅好地方。原本想食眷村牛肉面但冇左所以拣左台式卤三宝拌面。哗!好多料,配菜仲好吸引添!有麻辣鸭血、麻辣卤豆腐、卤蛋、中华沙律、粟米伴卤肉。麻辣鸭血既爽又入味又有咬口,系我至爱!卤三宝拌面有牛肚、牛腩同牛筋,牛筋超淋骨胶原感爆灯,卤汁拌带点硬而富有口感嘅面非常唔错。同事嘅酸菜鱼面望落好decent。配菜有少少唔同,中华沙律换成凉拌鱼皮,鱼皮晶莹剔透,虽然可见鱼皮嘅纹理有D恐怖,食落有D似海蜇但再烟靭D,几特别!跟餐加饮品可获半价优惠,我地都order左大红袍珍珠奶茶,热饮会用茶壶盛载,好cute~ 虽然叫左无糖但珍珠本身就有糖所以饮落啱啱好,茶底浓郁,推介!坐得舒服、lunch set分量多而味道又唔错,不过出餐稍慢,可再revisit!
台式卤三宝拌面
(热)大红袍珍珠奶茶